onsdag 27. februar 2008

Paris


Her griner vi mot vårsola foran Triumfbuen


Eiffeltårnet by night


Her hviler vi gravide-hovne bein, storebror Inge hviler og, - i sympati.


Da har vi altså kommet oss velberget hjem fra turistmetropolen Paris!
Uken har gått kjempefort, samtidig som om det var evigheter siden vi sist var hjemme i huset vårt, og ikke minst siden vi så jentene sist!

Det første vi gjorde var å kjøpe oss kort på tog/metro/buss. slik at vi kunne reise fritt omkring, dit vi ville. Veldig greit, spesielt for oss som aldri setter opp noen plan om hvor vi skal reise når, men heller bare tar ting på sparket!
Ikke er det så greit å vite hvor mye den gravide kroppen orker av gåing heller, så å hoppe fra metro til metro er veldig greit!

Vi rakk over mere enn vi hadde trodd på forhånd, og det føles utrolig godt å tenke på at vi har fått utforske både Eiffeltårnet, Triumfbuen, , Champs-Elysées, Notre dame, Louvre museum, Sacri coeur Montemartre, parken ved Louvre, pont Neuf, bydelen Montparnasse med den 56 etasjes skyskraperen hvorav de to øverste etasjene er avsatt til utsiktsplass og mye mer!


Av andre ting,som kanskje ikke er så kjente, og i alle fall ikke turistmagneter kan vi nevne Sjømannskirken i Les vesinet, hvor vi ble hjertelig motatt av sjømannsprest Torbjørn Brøske, og hans fru Rannveig.
Det litt spesielle her er at de kommer i fra Surnadal, og Torbjørn har vært prest her i mange (12?) år før de reiste ut. Det siste han gjorde var å konfirmere Erik og hans klasse på Mo, pluss at han har hatt ca 700!! begravelser sammen med svigers!

De serverte bakels på bondemønstrete kopper, og vi følte virkelig at vi var kommet til et norsk(surnadalsk) hjem, midt i Paris.

De hadde en ettåring som jobbet der i kirka, og hun bare ga opp å følge med på samtalen. østlending som hun er, sa hun til slutt: "om de ikke hadde snakket rart og bredt før, så ble det i alle fall heelt uforståelig når de prata med oss!"
De fikk siste nytt fra Surnadal, og vi fikk inside info om paris og livet rundt dem.
Timene fløy, og vi følte oss som sagt virkelig velkomne.


Utenfor Sjømannskirken.Vi bodde altså hjemme hos storebror Inge, fruen Marie og lillegutt Håkon. De har også besøk av Maries lillesøster Ann Helen, som er der og passer Håkon imens de studerer Fransk.
Veldig kjekt å få se hvor de bor, skolen de går på, og området rundt.
Et koselig sted, 2 bakeri med verdens beste crossianter, små kaker og ferske baguetter...aaah! apotek på hvert hjørne, små ferskvare handlere av ymse slag, brosteinlagte gater, små koselige murhus og smale smug.
Samtidig så var det ikke lange biten til store supermarked, handlesenter, 4-6 felts hovedvei og togstasjonen. Og busstoppen lå..ja et steinkast unna husdøra deres (og det på tross av at både jeg og inge er skikkelig dårlig til å kaste stein!! fant vi ut :)
så altså..både intimt, men likevel i nærheten av alt.

Tusen takk for supert opphold, kjære Inge, Marie og Håkon!


Her nytes en Nydelig middag laget av Inge, kalvestek, gratinerte poteter og fløtesaus...herrrlig!
Her hjemme satt to godjenter og venta. Alt tyder på at de har hatt ei TOPP uke, sammen med tanter, onkler og besteforeldre!
I følge svigers har de ikke spurt etter oss no særlig, men jeg tror likevel at de syntes det var kjekt å få oss hjem. Uansett godt å vite at de trives om vi er borte fra dem litt og!
Fulle av ting og fortelle, -både vi og dem, satt vi endelig samlet igjen i vår egen stue i går kveld.
Spente på hva mamma og pappa hadde i de fulle koffertene, satt de ytterst på sofaen med kulerunde øyne. De hadde nemmelig fått med seg at vi hadde vært på en PRINSESSE BUTIKK!! (les: Disney butikken i paris) og handlet souvenirer.. litt bilder før, under og etter utpakking. prinsessekjoler, vesker, smykker og sko..julekveld var det!
..om de ikke har spurt etter oss så mye, kom i alle fall Idun opp i senga vår i natt, lykkelig over å finne mamma og pappa der, og blåholdt rundt meg hele resten av natta..go ja :)

Spent Idun! hva tar mamma og pappa ut av kofferten??Prinsessesaker!!!


To søte små prinsesser, ekstra søte av all tax free sjokoladen :)

5 kommentarer:

Ingrid Aukan sa...

Ååh, så kjekt! Kjenner det kribler litt i hele meg av å se alt det spennende dere har sett og kjøpt og vært med på. :)De to prinsessene så rimelig fornøyd ut iallefall. :D

Anonym sa...

Var bare innom og myste litt,hører dere skal bli foreldre igjen?så koselig! ville bare gratulere=) håper alt står bare bra til!:) hilde elin

Anonym sa...

Dette så kjekt ut!! håper dere har tatt masse bilder! jeg vil også se:) har vært i garasjen deres å hentet dørene. tusen takk for at dere tok dem med!!:) Imponert over alt dere har fått med dere! arti med han presten også:) ble vel noe "va så kjøle sjø!" da tenker jeg:-D

Karen Marit sa...

ååh, så fint dåkk ha haft d!!!
så bra:)
så bra bilde tå drekern:)
goingainnj!

Anonym sa...

Det var veldig kjekt å ha dere på besøk! Ser ut som at jentene virkelig satte pris på "prinsesse outfiten" dere kjøpte her.. :) Ikke alltid så mye som skal til!

Etter at dere var her har vi rukket å kjøre oss en liten tur til Strasbourg og Freiburg i Tyskland.. Kjekt! Kan anbefales! I tyskland hadde de i tillegg helt fantastisk deilige pølser! Kjøpte en som var omtrent en halvmeter lang! Den var god! Akkurat pølse er tyskerne bedre på enn franskmennene.