fredag 25. april 2008

Babyen vår nå32 uker
Fra 32 uker og 0 dager til 32 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full lengde: 38 cmOM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 30 uker gammelt. Kroppen vokser ikke like fort lenger, men hjernens vekst fortsetter i samme tempo. Når nye hjernefolder dannes, presses hodeskallen utover slik at hodestørrelsen øker. Antallet nervesammenkoblinger i hjernen øker enormt!

Håret på hodet blir tykkere, og nå er både tå- og fingernegler ferdig formet. Lanugohåret dekker stadig mindre deler av kroppen, og øyebryn og øyevipper blir stadig lengre.

Nå har fosteret så dårlig plass i livmoren at det må trekke føttene opp og innta det vi kalles fosterstilling. Fosteret får stadig mer fett under huden slik at noe av rødfargen forsvinner og huden ikke lenger er så rynkete. Nå er fosteret i ferd med å få det litt lubne utseende som hos nyfødte.


....Ellers så kan jeg legge til at jeg var på kontroll i dag, og babyen vår er veldig aktiv, fin hjertely osv. men ligger helt på tvert! håper dette bare er et litt sprell som han har tenkt å komme over etterhverrt :)
hun/han er fortsatt ganske stor, ligger godt over vekstkurven. frisk og fin!

2 kommentarer:

Pål sa...

hej :D takket være solid oppbacking og support her tidligere i måneden så gikk denne eksamenen rettså fint! takk for at du kom, snella gumman :*

Anonym sa...

Å.... er litt misunneli no.. Berre 17 uka på vei enda... Virker KJEMPELENGE til babyen vår kommer.. Kjenner småe spark som bekrefter at her bor det en liten krabat. Og har på meg altfor store mammaklær, bare for å føle meg gravid.. Men moten skal jo være slik, så da så..